El 16è Torneig Festa Joan Petit Nens amb Càncer, un èxit solidari

  Més de 350 petits participants omplen dos pavellons de Mataró

  0
  2632

  Dissabte durant tot el dia, l’hoquei patins ha envaït els pavellons Teresa Maria Roca i Jaume Parera de Mataró durant la celebració de 16 Torneig Festa Joan Petit Nens amb Càncer on més de 350 patinadores i patinadors, procedents de 34 clubs d’arreu de Catalunya, hi han participat i gaudit de tots els actes que s’han dut a terme en aquesta jornada esportiva-solidària.

  Aquest torneig festiu es celebra cada any a una població diferent de Catalunya on l’Hoquei Patins te forta presència i va néixer l’any 2001 de la mà de Joan Torner, President de la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, que es dedica a la recaptació de fons que dediquen, principalment, a hospitals, organitzacions i entitats de recerca oncològica i ho fa, entre d’altres formes, amb l’organització d’aquest Torneig Festa per a nenes i nens d’entre tres i sis anys. Per poder dur-lo a terme, la Fundació sempre compta amb la implicació d’un Club d’Hoquei Patins de la ciutat escollida per a la celebració.

  A traves d’aquest torneig festa, es pretén difondre i fer arribar a la societat la problemàtica del càncer infantil alhora que es recapten fons destinats a fomentar la investigació.

  El dissabte ha començat amb jocs per a tots els nens i nenes que repartits entre el Pavelló Teresa Maria Roca i Jaume Parera i de la mà dels més de 150 voluntaris procedents majoritàriament del Club Hoquei Mataró, han passat un festiu matí que han culminat amb un bon àpat als menjadors de l’Escola Pública Cirera.

  També hi hagut dinar pels acompanyants dels jugadors que així ho han volgut i recalcar que el menjar ofert tan a nens com als que han volgut menjar a l’esplanada entre pavellons, ha estat ofert per empreses col·laboradores i això ha fet possible que els diners recollits amb el dinar i entrepans han anat tots a la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer que els destinarà entre les iniciatives a les que dona suport.

  Després dels àpats han començat els partidets en les quatre pistes habilitades per l’ocasió al Jaume Parera, partits on no s’han contat gols i on el que es valora és l’esforç i l’esport d’aquests petits patinadors que un cop finalitzats han obert la cercavila de gegants de diferents punts i entitats de la Ciutat que han volgut sumar-se a la festa solidària i que ha finalitzat al Parc Central Vell on els esperaven uns convidats de luxe, la família Robafaves que no s’ha volgut perdre l’acte, l’Espartac Peran i en Pep Plaza ( i en Pep Guardiola, Jordi Pujol, etc.) I diferents autoritats de l’Ajuntament de Mataró.

  Una gran iniciativa que arriba de la mà de la Fundació Amics de Joan Petit Nens amb Càncer i la bona i ordenada organització del CH Mataró, fent que tot anés sobre rodes i transmeten el missatge principal de la festa que, tal i com ens diu el President de la Fundació, Joan Torner, “tot i que la supervivència dels nens amb càncer és molt elevada, ja que tenen molta capacitat de lluita, cal seguir treballant en la recerca ja que és dels tipus de càncer menys investigats doncs el número de casos diagnosticats a l’estat espanyol són uns 1000 a l’any, pocs en comparació amb els càncer d’adults però la primera causa de mortalitat infantil.

  L’acte ha finalitzat amb tots els concentrats i com no podia ser d’un altre manera, ballant el popular “Joan Petit com Balla

  Durant tot el dia s’han generat moltes imatges que els amics del CH Mataró s’han  encarregat d’ordenar i difondre per les xarxes socials i a la seva pàgina.

  Podeu veure tot el seguit d’imatges en els següents enllaços:

  La web del C.H. Mataró, en l'apartat dedicat al Torneig Festa Joan Petit Nens amb Càncer. També veureu galeries i galeriesa d'imatges al Facebook de Club

  Llegiu tota la informació d’aquest setzena edició i de totes les anteriors del Torneig Festa Joan Petit Nens amb Càncer a la web de la Fundació.

  Una gran jornada esportiva-solidaria, que ha reunit a Mataró a centenars de joves patinadors i patinadores, els seus acompanyants, entitats locals que han volgut estar presents a l’acte i solidaritzar-se amb la feina de la Fundació Amics de Joan Petit Nens amb Càncer per la difusió i sensibilització de la societat davant del càncer infantil.

   

   

  SENSE COMENTARIS