El director del Consell Català de l’Esport viatja a Rio de Janeiro

  Jocs Paralimpics - Rio 2016
  0
  702

  El director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, acompanyat del director del CAR de Sant Cugat, Ramon Terrassa, han viatjat a Rio de Janeiro per donar suport a la trentena d’esportistes catalans que participen els Jocs Paralímpics des del passat dimecres 7 fins el diumenge 18 de setembre, molts dels quals s’entrenen habitualment en els centres de tecnificació i alt rendiment de Catalunya, especialment al CAR de Sant Cugat.

  Del total de l’equip paralímpic estatal, que està format per 127 esportistes (111 amb discapacitat més 16 de suport), 32 són catalans, i d’aquests 18 han utilitzat les instal·lacions i/o els serveis del CAR per preparar la cita olímpica. El centre català també ha estat l’escenari d’entrenaments per a altres esportistes d’arreu del món, com ara les seleccions sueques i espanyoles de tennis taula paralímpiques.

  Els esportistes catalans pertanyen a les federacions estatals de Cecs, Persones amb Discapacitat Física, Persones amb Paràlisi Cerebral, Ciclisme (Cecs), Tennis, Tennis Taula i Vela, i participaran en els següents esports: atletisme, bàsquet, boccia, ciclisme, natació, tennis en cadira de rodes, tennis taula, vela i futbol 5. L’esport paralímpic català intentarà exhibir el seu bon nivell quatre anys després dels Jocs de Londres, on va sumar 12 medalles (una d’or, sis de plata i cinc de bronze) de les 42 obtingudes per la delegació estatal.

  Durant la seva estada al Brasil, Antoni Reig aprofitarà per presenciar les competicions i per reunir-se amb dirigents internacionals del moviment paralímpic, federacions i altres organismes esportius amb la voluntat de conèixer-ne el funcionament i establir aliances que beneficiïn els esportistes paralímpics de casa nostra.

  L’equip estatal competirà en 15 de les 22 disciplines paralímpiques –l’atletisme i la natació seran els esports amb més representants- i estarà format per esportistes d’11 federacions, un rècord històric en uns Jocs Paralímpics. A Rio, competiran un total de 4.350 participants de 176 països.

  SENSE COMENTARIS